توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی نظریه های سازگاری اجتماعی  می باشد.

 

 

از آن جایی که سازگاری اجتماعی مفهوم عام و گسترده‌ای می باشد، تعریفی که مورد اتفاق نظر اکثریت محققان باشد وجود ندارد. اما از عمده‌ترین تعاریف سازگاری اجتماعی می‌توان به تعاریف زیر اشاره کرد:

 

سازگاری اجتماعی عبارت است از توانایی ایجاد ارتباط متقابل با دیگران در زمینه خاص اجتماعی به طریق خاص که در عرف جامعه قابل قبول و ارزشمند باشد وفرایندی است که افراد را قادر می سازد تا رفتار دیگران را درک و پیش بینی کنند، رفتار خود را کنترل و تعاملات اجتماعی خود را تنظیم کنند(تریچی ، ۲۰۰۶).گوداشتاین  و لانیون  [۱] (۱۹۹۵) سازگاری را فرایند پیوسته ای تعریف کرده اند که در آن، تجارب یادگیری اجتماعی شخص، باعث ایجاد نیازهای روانی او می گردد و نیز امکان کسب توانایی و مهارت هایی را فراهم می سازد که از آن طریق می توان به ارضای نیازها پرداخت.شافر  و شوبن [۲] (۱۹۷۲ ) معتقدند که سازگاری تمایل ارگانیزم برای تغییر فعالیت خود در راستای انطباق با محیط است که در واقع پاسخی به تغییرات محیط پیرامون می‌باشد.

 

این ویژگی تعامل و سازگاری فرد با دیگر افراد و ساختارهای ارزشی در واقع مهارت اجتماعی است که تعامل پیوندها و مناسبات او را با دیگران و جنبه های ارزشی جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کند را تأمین می‌کندبا توجه به این تعریف باید تمایزی بین سازگاری فیزیولوژیکی و سازگاری اجتماعی قایل شد. زیرا اگر ارضای نیازهای فیزیولوژیک زندگی برای موجود غیرممکن شود بقای موجود زنده به خطر می‌افتد. ولی سازگاری اجتماعی برعکس نیازهای فیزیولوژیک در صور ت برآورده نشدن آسیبی به بقای موجود زنده از نظر زیستی نمی رساند اما رفتارهای او را غیرانطباقی می کند(خدایاری فرد،۱۳۸۵).

 

 

 

 نظریه ی تحولی 
براساس نظريه ي دلبستگي بالبي همه ی كودكان ، دلبستگي به مراقبت كننده راتشكيل مي دهند، اما كيفيت اين دلبستگي كاملاً متفاوت ازيكديگر است . كودكاني كه مراقبت كننده را حساس ، پاسخده و قابل دسترس   مي يابند، به دليل برخورداري از عواطف ديگران ، خود را ارزشمند دانسته و اين توقع را به مشاركت كنندگان اجتماعي ديگر گسترش مي دهند. در مقابل ، كودكي كه مراقبت كننده را غيرقابل دسترس ، غيرقابل پيش بيني ، و غير پاسخ ده در مي يابد، اين انتظار را شكل مي دهد كه ديگران نيز قابل اعتماد و قابل دسترس نيستند. توقعات شخص درباره ي خود و ديگران براساس آن چه كه بالبي به الگوهاي شخص و ديگران ارجاع مي دهد بر روي سراسر دوره ي نوزادي ، كودكي و نوجواني ساخته مي شود. كودكاني كه پيوسته مراقبت كنندگان خود را پاسخ ده و قابل دسترس مي يابند، خودشان را براي انجام كنش بر روي محيط موفق دانسته و براي ارتباط با همسالان پيشقدم مي شوند. نظريه بالبي پيش بيني مي كند كه دلبستگي با مراقبت كننده ، كيفيت روابط ديگر و كنش متقابل اجتماعي را زير نفوذ قرار خواهد داد. يك دليل منطقي براي اين ارتباط اين است كه وابستگي والدين ممكن است مجموعه اي از توقعات و انتظارات را درباره ي چگونگي برقراري ارتباط با ديگران و چگونگي تفسير فعاليت ديگران فراهم كند( اصفهانی ،1381).

 

 

 

 


فهرست مطالب

2-3- مبانی سازگاری اجتماعی    13
2-3-1- تعریف سازگاری اجتماعی    14
2-3-2- نظریه های سازگاری اجتماعی    15
2-3-2-1- نظریه ی روان پویشی    15
2-3-2-2- نظریه ی یادگیری    17
2-3-2-3- نظريه ي يادگيري شناختي  اجتماعي    18
2-3-2-4-  نظریه ی پدیدار شناختی    19
2-3-2-5-  نظریه ی تحولی    20
2-5- پیشینه تحقیق    21
2-5-1- پیشینه داخلی    21
2-5-2- پیشینه خارجی    25

 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی